مقالات ساختمانی

  • ۰
  • ۰

کولر گازی یا آبی؟؟؟؟

هوا هر سال گرم تر می شود دلیل علمی اش می تواند گرم شدن زمین، صنعتی شدن شهرها یا هر چیزی باشد. مهم این است که روزهای تابستان را نمی توان بدون کولر تاب آورد. البته کولری که مایه آسایش باشد نه این که دم به دقیقه راهی پشت بام یا تعمیرگاهتان کند

اوضاع می تواند بدتر از این هم باشد و آن زمانی است که با هزینه های متعدد تعمیر باز هم نتیجه لازم را نگیرید و سرمایش خوبی نصیب تان نشودبحث های فراوانی درباره ارجح بودن کولر گازی یا آبی وجود دارد، که باعث می شود هر کس که قصد خرید کولر را دارد، سرگردان کند.

بسیاری از ما به سراغ کولرهای آبی می رویم تا با استفاده از آنها تحمل این فصل از سال برای مان آسان تر شود. اما با توجه به بحران کم آبی که با آن مواجه هستیم و معضلات این نوع وسایل خنک کننده، شاید طی سال های اخیر استفاده از آنها دیگر همانند گذشته منطقی و مقرون به صرفه نباشد.

امروزه سیستم های سرمایشی بسیار زیادی با تنوع عملکرد، ظرفیت و توان، نوع سیستم و در بازارهای تجارت جهانی و داخلی موجود می باشند که برای انتخاب سیستم مناسب از بین این همه تنوع لازم است مطالعه و بررسی صورت.میگیرد.

شاید بتوان اولین فاکتور در انتخاب سیستم های سرمایشی و گرمایشی را هزینه آن دانست. قیمت یک کولر می تواند اولین چیزی باشد که فکر خریداران را به خود مشغول می کند و هنگام خرید رخ می نماید

 

 کولرهای ابی

امروزه روی پشت‌بام بیشتر خانه‌های قدیمی‌ساز می‌توانید کولرهای آبی و کانال‌های مربوط به آن را ببینید. در کولر آبی، سرما با استفاده از تبخیر قطرات بسیار ریز آبی که با هوا آمیخته‌شده، تولید می‌شود.

 این نوع کولرها برای نقاطی که آب و هوایی خشک دارند، مناسب‌اند اما استفاده از آن‌ها در مناطقی که رطوبت بالایی دارند (مثلاً در شهرهای شمالی و جنوبی که شرجی هستند)، چندان مناسب نیست.

 کولرهای آبی اگرچه مزایایی مانند مصرف کم برق و در مواقعی قیمت اولیه ارزانتر  دارند، مضراتی هم دارند که به نظر می‌رسد با توجه به آن‌ها یا باید کولرهای گازی را جایگزینشان کرد یا اصول بهداشتی و ایمنی آن‌ها را به‌طور کامل به اجرا درآورد.

 مشکل اصلی کولرهای آبی که به‌ویژه در روزهای آلودگی هوای تهران بیشتر به چشم می‌آید، این است که کاملاً در معرض گرد و خاک و هوای آلوده است و از این طریق، آلودگی‌ها و عوامل بیماری‌زا (باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها) به‌راحتی وارد خانه می‌شوند.

 اکثر افرادی که از کولر آبی استفاده می‌کنند، در طول تابستان دچار سردردهای موقت، گرفتگی بینی، گلودرد، عطسه و سرفه می‌شوند و این به علت آلودگی‌های ناشی از این سیستم خنک‌کننده است.

پوشال کولرها مملو از گردوغبار و قارچ است و ازآنجاکه رطوبت دارد و آفتاب نیز به داخلش نمی‌تابد، این عوامل با جریان هوا به داخل خانه راه می‌یابند. این موضوع به‌ویژه در شهرهای آلوده‌ای نظیر تهران که ذرات معلق در هوا بیشتر است، شدیدتر است.

توصیه هایی  درباره استفاده از کولر آبی که با زندگی و سلامت شما  ارتباط مستقیم دارد

1.هرسال پوشال کولرتان را عوض کنید یا خوب آن را بشویید. سطوح داخلی و کف کولر نیز باید کاملاً تمیز شود.

2. به آب مخزن کولر، محلول ضدعفونی‌کننده سانوسیل اضافه کنید.

3. پس از شستشو و قبل از روشن کردن کولر، به مدت ۱۵ دقیقه، تنها پمپ آب را روشن کنید تا پوشال‌ها کاملاً خیس شود.

4.برق‌گرفتگی شایع‌ترین خطری است که موقع راه‌اندازی‌ کولرهای آبی، صاحب‌خانه‌ها را تهدید می‌کند. یادتان باشد که این کولرها کاملاً مرطوب‌اند و این رطوبت به تشدیدبرق‌گرفتگی کمک می‌کند.

5.بدنه کولر فلزی است و سیم‌پیچی آن کمی مبهم. پس تعمیر آن را به دست متخصصان بسپارید و هرگز برای تعمیر آن تنها به پشت‌بام نروید.

6.اگر تازه به خانه‌ای اسباب‌کشی کرده‌اید، قبل از تعویض پوشال کولر با یک فازمتر بدنه کولر را چک کنید تا برق نداشته باشد و پیش از هر اقدام ابتدا برق ساختمان را قطع کنید.

7.حتی‌الامکان کانال‌کشی کولرهای آبی را از کوتاه‌ترین مسیر انجام دهید و اگر کانال‌های کولر خارج از ساختمان است، به‌وسیله عایق‌کاری از گرم شدن کانال‌ها و به هدر

8.رفتن سرما جلوگیری کنید. برای جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب روی کولر نیز سایبانی روی آن نصب کنید.

 در طول روز تا حد ممکن از دور کند کولر استفاده کنید و به‌طور مداوم آن را روشن نگه ندارید.

 

کولرهای گازی ومزایای آن

کولرهای گازی برخلاف کولرهای آبی رطوبت محیط را افزایش نمی‌دهند و در مناطق مرطوب کارایی زیادی دارند. تا ۱۰ سال پیش کولرهای گازی تنها در شهرهای جنوبی کشور استفاده می‌شد اما چند سالی است که استفاده از آنها تقریبا در همه جا رایج شده است.

کولرهای گازی هوای درون خانه را به درون می‌کشند و خنک می‌کنند. بنابراین احتمال ورود آلودگی از بیرون خانه به درون خانه بسیار کمتر است اما مشکل اصلی این کولرها، مصرف بالای انرژی است که البته با نصب و نگهداری مناسب و با رعایت تناسب ظرفیت برودتی کولر با فضای موردنظر می‌توان این مشکل را نیز به حداقل رساند.

 کولرهای گازی به لحاظ شکل ظاهری و نوع کاربردشان به دو نوع اصلی تقسیم می‌شوند: پنجره‌ای و اسپلیت. برق مصرفی کولرهای پنجره‌ای ۵/۲ برابر اسپلیت است و اگرچه انواع اسپلیت از انواع پنجره‌ای گران‌ترند ولی این گرانی در طول چند سال و با توجه به قبض برقی که پرداخت می‌کنید، جبران خواهد شد.

اما شاید همیشه یکی از نکاتی که برای استفاده کنند گان از کولر در ایران مطرح بوده این است که ازلحاظ مصرف برق این دو نوع کولر چه اختلافی با هم دارند زمانی که در یک بازه زمانی مشخص استفاده میشوند

اگر از کولرهای آبی به طور متوسط در شبانه روز ۱۰ ساعت استفاده کنید میزان مصرف برق کولردر طول یک ماه ۱۲۰ کیلووات ساعت و تنها با استفاده از یک کولر گازی میزان مصرف برق کولر به ۷۵۰ کیلو وات ساعت خواهد رسید .

آنچه که مسلم است علاوه بر مزایا و معایب تخصصی و فنی هر کدام از این سیستم ها، هزینه خرید، قدرت خرید مردم و همچنین شرایط آب و هوایی را شاید بتوان مهم ترین فاکتورهای اولویت بندی این کولرها دانست.

طبق آمارهای بدست آمده در کشورمان ایران بیش از ۸۰ درصد سیستم های سرمایشی مورد استفاده توسط مردم و کاربران صنعتی کولرهای آبی بوده و کمتر از ۲۰ درصد آن ها را سیستم های کولر گازی تشکیل می دهند.


  • ۹۷/۱۲/۰۲
  • f.m f.m

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی